Bouwupdates

Mei 2023

De realisatie van The Yard gaat gestaag door!

De afgelopen periode heeft vooral in het teken gestaan van het realiseren van een gedegen fundering voor het nieuwe duurzame gebouw, het storten van de keldervloer en het plaatsen van de betonwanden op de begane grond. Zo zijn de contouren van de eerste appartementen op de begane grond al goed zichtbaar. Inmiddels is ook gestart met het storten van de verdiepingsvloer voor de 2e verdieping en wordt op dit moment de bekisting ten behoeve van de wanden op de 2e verdieping gerealiseerd. De installateur is druk bezig met het aanbrengen van het installatiewerk voor deze 160 duurzame vrije sector huurappartementen en het eerste metselwerk is al zichtbaar!

Januari 2023

The Yard in de ochtendmist!

De beton wanden op de begane grond worden inmiddels geplaats en zo worden de contouren van de eerste appartementen op de begane grond al goed zichtbaar!

Oktober 2022

Contouren Zichtbaar

De realisatie van het appartementencomplex The Yard verloopt voortvarend. De fundering van het nieuwe gebouw is inmiddels gerealiseerd en de eerste verticale delen zijn geplaatst door aannemer Geveke. Het zal niet lang meer duren voordat het nieuwe U-vormige gebouw ook daadwerkelijk zichtbaar wordt. Een moment waar velen gespannen op wachten; want met de komst van The Yard is Groningen straks maar liefst 160 gewílde appartementen rijker!

Juni 2022

Heiwerkzaamheden en keldervloer gereed

Na een intensieve periode zijn alle heipalen uitgegraven en kan de keldervloer worden gestort. Daarna kan begonnen worden met het optrekken van het gebouw. In eerste aanleg zal dit betekenen dat de parkeerkelder zichtbaar wordt. Daarna wordt er een begin gemaakt aan het realiseren van de woningen.

Maart 2022

Bouwrijp maken en heiwerkzaamheden

De realisatie van The Yard gaat voortvarend! De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van het realiseren van een gedegen fundering voor het nieuwe duurzame gebouw. Na het uitgraven van de bouwput en het heien van de 564 heipalen wordt het eerste deel van de keldervloer gestort.